1. Къде беше твоята бригада?

Първата ми бригада беше през 2016г. В Ocean city, Maryland. Още в първи курс се втурнах в това невероятно преживяване. Втората и третата ми бригада бяха в Hampton Beach, New Hampshire през 2018 и 2019 година.

2. На каква позиция работи?

В Ocean city бях в Candy Kitchen, едно много весело и кокетно местенце за шоколад, сладолед, играчки и други какви ли не неща. Там обслужвах клиентите и работих с касата. Втората ми работа беше като камериерка в хотел, който се намираше в съседния щат Delaware (където всъщност и живях). Двата щата всъщност ги разделяше един светофар. ДА! Можеш да си в два щата едновременно! В Hampton beach и двете години бях при един и същ работодател на място, което се нарича Tasty foods. От името се подразбира, че продавахме храна и тя беше вкуснааа. Там също обслужвах клиенти и работих с касата. Нищо сложно! Нямах втора работа, понеже моя работодател ми даваше достатъчно часове.

 

3. Как избра своята дестинация?

Лесно! Бях в офиса на Куул Травъл и те ми показаха как изглежда града, а като видях мястото, на което имах възможността да работя, се влюбих!

4. С какви трудности се срещна в цялостния процес?

Аз нямах почти никакви трудности, само може би това, че бях далеч от Родината и семейството ми, но си казвах, че това е временно и продължавах напред към всичките нови и полезни неща, които научих за себе си!

5. Разкажи ни малко повече за преживяването си?

Трудно ми е да разкажа , понеже това преживяване не може да се опише с думи. Америка ми е слабост и оценявам всяка една секунда прекарана там, дори и лошите моменти, които всъщност са дребни неща. Нищо не може да замени приятелствата, които правиш там или гледката от Empire State Building на 88-мия етаж в Ню Йорк. Този град е любимото ми място на Земята, там даже въздуха е различен, кара те да мечтаеш за невъзможни неща, но точно за този град невъзможното е възможно!

6. Сподели с нас най-любимите си моменти?

Имам изключително много, милион любими моменти. Любимите ми моменти са, когато на работа съм заедно с колегите ми, които са хора от различни държави и си споделяме истории и се забавляваме. Или когато се приберем вечер от работа и се съберем всички и споделяме помежду си как е минал денят ни, с бира в ръка (шшттт). Хаха

И естествено местата, които посетих! Спомените, които направих, всичко това е безценно! Успях да видя Статуята на свободата, хотела, в който е сниман „Сам вкъщи“ 2, Central park, който е огромен, Empire State Building, качих се на последния етаж на Rockefeller center, от който видях най-красивия залез някога. Бях на концерт и на любимият ми Chris Brown в Бруклин. Столицата Вашингтон, която е прекрасна! Белият дом и много други. Посетих един музей (попринцип не съм човек, който посещава музеи), но този беше изключение, беше много яко. В последствие четох за него, че ако искаш да отделиш по 1 минута за всяко едно нещо изложено вътре, щяло да ти отнеме хиляди години.

Возих се с лимузина от Hampton beach до Бостън, града, който ми напомняше за Европа. Много ми е любим и Лос Анджелис, красив град с палмички, плаж, слънце, скъпи коли и доста изтупани хора. Престоя ми в Лас Вегас беше като по филмите, но мисля, че на повечето хора е така. Бях отседнала в Ceasers Palace и гледката от хотелската ми стая беше удивителна, виждах танцуващите фонтани, Айфеловата кула и доста други забележителности. Всички тези моменти и много, много други, пазя дълбоко в сърцето си и никога няма да забравя!

7. Преживя ли културен шок и по какъв начин?

Културен шок, не бих казала, понеже аз съм човек, който приема нещата нормално, да, в Америка е доста различно, но имаме сходна култура. Там хората са супер отворени и дружелюбни. Една вечер не бях в много добро настроение на работа и като приключих отидох до ресторанта, където моята най-добра приятелка работеше, за да я изчакам да се прибираме вкъщи заедно и стоях отвън, където имаше доста полицейски коли, понеже в съседния ресторант беше станал някакъв инцидент. Един от полицаите дойде до мен и ме попита дали съм добре, аз отговорих „да“ и той загрижено ме попита „Сигурна ли си?“. Тогава се почувствах по-добре.

Интересни факти:

1. В Америка, когато стане някакъв инцидент, дори и най,най- дребния проблем, полицията винаги присъства и поне две полицейски коли пристигат.

2. В Америка като вървиш по улицата, някой непознат може да ти се усмихне и да ти каже „Hi, how are you?”.

3. В Америка банките имат „Drive-through”.

4. В Америка в големите супермаркети, когато си готов с покупките си, можеш сам да си минеш продуктите през касата и да платиш без да ти е нужен касиер.

5. В Америка в магазините за храна, не ти дават само една торбичка, а разделят различните продукти в различни торбички. Например ако си закупил чипс и някаква напитка и сандвич, всичките неща ще са в отделни торбички.

6. В Америка всеки щат си има някакви различни закони.

7. В Америка твоя сешоар от България може би няма да работи или ще работи на минимални обороти и няма да ти върши работа.

8. В Америка в магазините приемат дори и наполовина скъсани банкноти.

9. В Америка повечето дискотеки работят до 1-2 през нощта.

10. В Америка в някои магазини за храна може да видиш и аптека (в големите магазини винаги).

11. В Америка на бензиностанциите сам си слагаш гориво.

12. В Америка почти всички хора плащат с карти и колкото повече кредитни карти имаш, толкова по-добре.

 

9. По какъв начин преживяването и бригадите промениха живота ти?

Със сигурност промениха живота ми на 100 процента. Направиха ме по-самостоятелна, по-силна психически, накараха ме да вярвам повече в себе си и разбрах, че трябва да се рискува, за да преминеш към следващия етап от живота си. Винаги съм била широкоскроен човек, но престоя ми в Америка ме отвори още повече и сега мирогледа ми към света е много по-обширен.

И все пак това приключение не може да се опише с думи, трябва да се изживее. За това предизвиквам теб да се впуснеш в това преживяване и да усетиш истинският дух на Америка!

Теодора Иванова, офис-координатор в гр. Варна

    

Хареса ли ти историята на Теди?
Имаш допълнителни въпроси? Задай ги в коментарите по-долу 🙂