Студентски бригади САЩ НАЧАЛО ЗА НАС КОНТАКТИ phone 0887 928 872 mail service@cooltravel.bg Търсене в сайта


Tax Refund

ПАРИТЕ СЕ ВЪРТЯТ!
или за кръговрата на данъците


В Америка имаш право да върнеш данъците, които си надплатил. Това става едва след като е приключила фискалната година, а именно края на календарната година. Докато си в САЩ, получаваш заплатата си под формата на чекове (дори и да си с банков превод - директен депозит, отново получаваш чекове). Трябва да следиш за правомерното удържане на данъците ти.
Като временно пребиваващ, на теб трябва да ти се удържат само федерален и щатски данък. Всеки щат има политика за процента на данъка си.
Наши партньори във взаимодействието с данъчните на САЩ са VerdeTax, които имат 15-годишен опит.

За да си върнеш танъците, са ти необходими:

Паспорт - първата страница от него и визата за годината, за която декларираш данъците.
Например: Бил си на бригада през 2015 и 2016. Ако искаш данъците от 2016, не върви да ни пратиш визата си от 2015. Визата доказва легалността на издадените чекове.
Работно разрешително (DS2019) - Отново като доказателство за легитимността на чековете.
Social Security Card - Без нея си загубен навсякъде и за всичко в САЩ. Не е достатъчно само да знаеш номера си, трябва да пазиш и картончето. На базата на социално-осигурителния номер ти се начисляват данъците, откриваш си банкова сметка и може да бъде проследен твоят статут.
Последен платежен фиш - Дори и да си бил с директен депозит, отново трябва да пазиш последния си чек. Върху него са изписани YTD TAXES или другояче казано - това са парите, които ще си върнеш напълно или частично в зависимост от това колко си изработил. Последният платежен фиш позволява да изискаме твоите данъци, докато чакаме W2 form да пристигне. Когато тази форма пристигне, потвърждаваме заявената сума.
W2 Form - Получаваш я на постоянния си адрес в България по пощата, обикновено в края на януари следващата година. За да получиш W2 форма на правилното място, трябва да си предоставил точен адрес. В първия си работен ден работодателя предоставя W4 форма - т.нар. данъчна декларация, на базата на която по-късно започват да ти се начисляват данъци. В нея описваш дали домакинството ти се състои само от теб и т.н., но трябва да знаеш, че това се отнася само за САЩ. Може да предоставиш адреса си в България и в офис на Cool Travel. Съветваме те да не пишеш адреса на американската си квартира или на работодателя си, защото формулярът може да се загуби.

Получаваш възстановената сума от надплатените си данъци директно на банковата си сметка в лв. или долари!

Приблизителният срок за възстановяването на надплатения федерален данък е около 90 дни след подаване на данъчната декларация и около 4-8 месеца за възстановяването на щатски данък (в зависимост от щата).


WORK AND TRAVEL USA WORK AND TRAVEL USA ISIC CARD ISIC КАРТИ TAX REFUND TAX REFUND
Започва новият сезон Work and Travel 2019! Запишете се на най-нискките цени за #Якатабригада и вземете най-добрата оферта за вас! Тази година имаме над 300 работни позиции за Cape Cod. Не губи време, запиши се сега!!!

Международната студентска идентификационна карта ISIC (International Student Identity Card) е ЕДИНСТВЕНИЯТ световно признат документ, доказващ твоя статут на учащ. Тя е пропуск за преференции и намаления, специално договорени за учащите в цял свят. ISIC се издава и разпространява под егидата на UNESCO.  Вече си бил в САЩ на бригада?! В офис на Cool Travel можеш да кандидатстваш за възстановяване на данъците си от САЩ!


Студентски бригади САЩ facebook youtube skype
Политика за защита на личните данни
2008-2019, Всички права запазени.