програмата step-by-step

РАЗБЕРИ ПОВЕЧЕ КАК ПРЕМИНАВА ПРОГРАМАТА

ТВОЯТА СТУДЕНТСКА БРИГАДА В САЩ

Какви са стъпките, през които ще преминем преди твоята бригада в САЩ?

Всички незабравими преживявания, безценни приятелства и моменти, които вие създавате на вашите бригади в САЩ, са нашата мотивация да работим все по-усърдно. Да се стремим всяка година да разширяваме обхвата от работодатели за нашите бригади в САЩ. Да сме ваш приятел по време на цялото преживяване и да споделяме вашите спомени.
Ако търсите нещо повече от фирма, която да ви помогне за вашата бригада в САЩ, и искате приятелски и усмихнат екип, който да отговори на всеки ваш въпрос, независимо кога ще възникне той – тогава изберете бригада в САЩ с Cool Travel!

твоето незабравимо приключение започва от тук…

Запознанство

Посети наш офис, за да поговорим за това какво желаеш, търсиш, предпочиташ и да разбереш всички подробности относно бригадата в САЩ.

Записване

За да се запишеш за бригада в САЩ, ти е необходима само лична карта!

Записванията започват успоредно с началото на учебната година и продължават до началото на месец март. Съветваме те да се запишеш за твоята бригада в САЩ възможно най-скоро, защото програмната такса се покачва всеки месец. Най-евтин вариант за твоята бригада в САЩ е да се запишеш по-рано и с приятели!

как се случват нещата?

Избор на програма за твоята бригада в САЩ

Имаш 3 опции пред теб:

3.1. Self Arranged – подходящ вариант, ако вече си ходил на бригада в САЩ и си доволен от работодателя си. Този вид програма е по-евтин, защото сам си намерил работната оферта.

3.2. Full Program – подходящ вариант за нови участници в програмата или такива, които искат да сменят работната оферта/щата за тяхната бригада в САЩ. Избирайки тази опция, получаваш достъп до множество и разнообразни работни оферти.

NEW 3.3. WAT ALL INCLUSIVE – наличен само в COOL TRAVEL. Подходящ е за всички кандидати, като включва пълен пакет услуги от записването за твоята бригада в САЩ до екскурзията след края на сезона.

как ще откриеш твоята работа

Намиране на работна оферта за твоята бригада в САЩ

Отново има 3 начина:

  • Job Fair – интервю на живо с американския работодател. Това е най-добрата опция за намиране на работа за твоята бригада в САЩ. Срещаш се на живо с твоя бъдещ работодател или негов представител. Тук ще може да зададеш всичките си въпроси и да получиш отговори от „първа ръка“ относно града, работата и т.н. Когато избереш бригада в САЩ с Cool Travel, ти винаги кандидатстваш за конкретен работодател и оферта!
  • Skype Fair – интервю по skype с американския работодател. Това е подходяща идея за всички студенти, които искат да отидат на бригада в САЩ, но са много ангажирани в университета и нямат възможност да се срещнат на живо със своя работодател.
  • Direct Placement – Благодарение на системата на спонсора Job Board, може да кандидатстваш за работа за твоята бригада в САЩ от личния си профил САМО чрез CV на английски език.

Запомни: Ние ти предоставяме най-богат избор от работни оферти за твоята бригада в САЩ, защото работим с 10 спонсорски и партньорски организации в Америка.

Работно разрешително (DS2019)

Това е документът, който прави работата ти в страната по време на бригадата в САЩ легитимна. Издава се от спонсорска организация в Америка за срок от 4 месеца за конкретен работодател и позиция.

предстои твоето интервю за виза

Кандидатстване за Американска J1 виза

Предоставяме ти пълен Visa Service Pack – подготвяме и изпращаме всички необходими документи към Американското посолство в София, насрочваме ти час за интервюто с консула и правим пробно визово интервю, за да добиеш представа какво ти предстои.

ще летим?

Закупуване на ДВУПОСОЧЕН самолетен билет

Ти избираш дестинацията, датата и авиокомпанията, с която искаш да пътуваш за твоята бригада в САЩ, а ние се стремим да ти предоставим максимално най-добрата цена.

Намиране на квартира

С нас можеш да си спокоен за своя дом по време на твоята бригада в САЩ, но трябва да си наясно, че той не е безплатен. Обикновено квартирите варират между 75 и 150 $ на седмица в зависимост от града и местоположението им. Когато заминаваш за твоята бригада в САЩ, трябва да си подготвен с депозит и наем за 2 седмици.

ще бъдеш и застрахован

Медицинска застраховка

Непосредствено преди излитането ти отвъд океана за твоята бригада в САЩ, получаваш своята застрахователна полица по имейл. Тя важи за периода на работното разрешително (4 месеца) и е с покритие 150 000 $.

какво? посрещате ме там…?

Изпращаме те тук и те посрещаме там!

Преди да заминеш за твоята бригада в САЩ, ние организираме ориентация, по време на която ще чуеш всичко необходимо и полезно за твоя престой, за документите, които трябва да носиш в самолета и какво да направиш, когато кацнеш. Най-често ние – чрез J1 HotSpot или чрез нашите партньори – те очакваме на летището, където ще започне твоето приключение – бригада в САЩ. За целта – трябва да си заявил своя pick-up*.

*Важи само за дестинации, където имаме партньорски офиси.

КАКВО КАЗВАТ ЗА НАС?

ОТЗИВИ ОТ СТУДЕНТИ

Решението за записването ми на бригада в САЩ беше най-спонтанното решение в живота ми. Докато вървях по улиците на Варна, си казах: „А защо да не вървя и по улиците на Ню Йорк например?“

Буквално хванах последния влак на записванията за бригада в САЩ, но по-добре да предприемеш риск, отколкото да се примириш! Cool Travel беше и все още е фирмата с най-много работни оферти за щата Масачузетс за всички студенти, решили да отидат на бригада в САЩ.

Много приятели бяха очаровани от услугите и преживяванията, които фирмата предлага. А след като разбрах и за първия български център за български студенти J1 Hotspot, бях категорична в решението си за бригада в САЩ в P-town! Бригадата в САЩ е една тотална положителна промяна за един студент!

Видяното и преживяното не може да се сравни с живота тук в България… Там дори и небето е различно. По време на бригадата в САЩ срещнах изключително много приятели, не само българи, а и хора от целия свят. Запомних едно нещо… Човек винаги може да направи пари и да ги изхарчи, но спомените остават вечни.

Гергана

Отзив на живо

Най-добрите работни оферти и най-добрия съпорт, национално покритие на офисите ! Силно препоръчвам!

Владимир Гаджев

Facebook отзив

Provincetown – едно страхотно малко, кокетно градче, изглеждащо точно като от филм – страхотно място за бригада в САЩ. Смело мога да кажа, че ми напомня за Несебър, много уютно.

Най-зашеметяващото от градчето е гледката от паметника на пилигримите… не може да се опише с думи! Също така и филмовите и музикалните фестивали, които видяхме по време на бригадата в САЩ, са супер атрактивни и забавни.

Стелиана

Отзив на живо

Възможно най-професионално работещата WAT агенция в България. Учтиви и изпълнителни!

Mustafa Ramadan

Facebook отзив

Страхотни професионалисти! Опознават клиентите си и им предлагат най-добрите оферти за работа, съответстващи желанията и интересите на кандидата. Тази година отново ще им се доверя и ще се запиша с тях 

Geri Stoyanova

Facebook отзив

Най-якото ми лято до сега. Благодаря ви Cool travel и цялата щура компания от онова лято!

Мирослава Витанска

Facebook отзив

Не се колебайте да изживеете най-прекрасното лято, да се запознаете с най-яките приятели, да се разходите по улиците на Ню Йорк или да си направите селфи пред Белия дом или табелата на Лас Вегас!

Всеки ден от бригадата в САЩ ще бъде уникален, ще плачете, ще се смеете, мама ще ви липсва… обаче ще посетите места, за които много само си мечтаят да видят.

Не изпускайте шанса си, това не е всичко – вие ще разкажете вашата неповторима история от вашата незабравима бригада в САЩ! Като за финал, съветът ми е – отидете в Провинстаун, там е мястото!

Преслава

Отзив на живо

Готини са! Координаторите са много свежи и приятелски настроени, като една книжка с истории  за места, работа, пътувания и какво ли още не, разказани от личен опит или от опита на някой от изпратените вече студенти.
P.S. Едно лято в Америка е едно от най-хубавите изживявания на един студент, което помни дълги години след това 

Yordanka Ivanova

Facebook отзив

Страхотни оферти, много мило и професионално отношение, както и готовност да помогнат за разрешаването на различни проблеми и да отговорят на всякакви запитвания. Препоръчвам Cool Travel!

Antonia Antova

Facebook отзив

ИСКАШ ДА РАЗБЕРЕШ ПОВЕЧЕ ЗА WAT USA?

Запознайте се повече с програмата Work and Travel USA. Възползвай се от предимствата, които CoolTravel ти дава, и направи първата крачка към твоето незабравимо лято в Америка на студентска бригада!

Свържи се с нас, за да намериш повече информация за въпросите, които имаш.

Виза за сащ

Прочети повече за интервюто за виза и как ние ще те подготвим за него, и повече.

РАБОТНИ ОФЕРТИ

Разгледай стотиците работни оферти, които можеш да работиш през твоето лято.

WAT ALL-INCLUSIVE

Единствено в нашите офисите. Разбери повече какво включва и как да се възползваш.

програмата step-by-step

Разбери какви са стъпките, през които ще преминем, преди твоята бригада в САЩ.

цена на програмата

Разбери какви са таксите по програмата и каква гаранция ти предоставяме за твоето WAT приключение.

ОТЗИВИ ОТ СТУДЕНТИ

Прочетете повече за истории на студенти, които вече са били на бригада в САЩ, и вижте какво мислят.