ВИЗА ЗА САЩ

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ

всичко, което трябва да знаеш за нея и защо интервюто за виза за САЩ не е толкова страшно

За много студенти, които са се решили да се впуснат за първи път в приключението Work and Travel USA, интервюто за виза за САЩ може да бъде един от най-притеснителните етапи от процеса. Но съвсем не трябва да се притесняваш за това! Защо? Защото Cool Travel ще ти помогне в процеса за кандидатстване за виза за САЩ, ще те подготви за интервюто и ще ти покаже, че няма нищо страшно.

Макар и интервюто за виза за САЩ да звучи като нещо ужасяващо, това не е така по две прости причини:

1. Отказите за визи за САЩ по програмата Work and Travel, или още познати като J1, са много по-малко, отколкото отказите за други типове визи за САЩ
2. Екипът ни ще те подготви отлично за интервюто, ще подготвим документите ти съобразно всички изисквания на Американското консулство и ще бъдем с теб по време на целия процес за кандидатстване за виза за САЩ.

Така ще си спокоен, подготвен и уверен за срещата с консула и твоята виза за САЩ ще се превърне от мечта в реалност!

Кои са основните етапи на подготовката за кандидатстване за виза за САЩ по програма Work and Travel USA?

1. РАБОТНА ОФЕРТА И ПАСПОРТ

ВАЛИДНА РАБОТНА ОФЕРТА И ПАСПОРТ

Най-важното условие, което задължително трябва да е изпълнено преди кандидатстването за виза за САЩ, е наличието на валидна работна оферта – независимо дали сам си намерил работодателя, или си присъствал на някоя от срещите, които сме организирали с американските ни партньори.

Второто условие е да разполагаш с международен паспорт, чиято валидност ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НЕ изтича преди ноември на съответната година.

Тези два документа са основата за издаване на формуляр за кандидатстване за виза за САЩ от Държавния департамент на страната. Целта на този документ е да удостовери правото ти легално да пребиваваш и работиш на територията на Щатите за срок от 5 месеца. След издаването на този формуляр, пристъпваме към същинското кандидатстване за виза за САЩ.

2. формуляр за кандидатстване за виза за САЩ

ВАЛИДНА СТУДЕНТСКА КНИЖКА И УВЕРЕНИЕ ОТ УНИ

Нужните документи, които трябва да представите при попълването на формуляра за кандидатстване за виза за САЩ, са валидна студентска книжка, както и уверение от университета, в който учиш, което да удостоверява студентския ти статус.

Ние ще се погрижим за оформянето и попълването на формуляра за кандидатстване за виза за САЩ, за да не ти се налага да се притесняваш за това.

3. заплащането на таксата за интервюто

визово интервю

Последната стъпка е заплащането на таксата за интервюто за виза за САЩ. Това може да се направи във всеки клон на UniCredit Bulbank. За да те улесним и в тази стъпка, ще попълним за теб вносната бележка по образеца на банката.

Единственото, което остана, е насрочването на датата за интервюто за твоята бъдеща виза за САЩ.

Това е наша задача, като единственото, което искаме от теб, е да ни споделиш за конкретни дати, на които нямаш възможност да се явиш на интервю.

Обикновено интервютата за виза за САЩ се провеждат в Американското посолство в София, от понеделник до четвъртък, в часовете между 08:00 и 14:00.

Какво да очакваш, след като приключи подготвителният период и дойде време за интервюто за виза?

След като приключи подготвителният процес, идва периодът, в който очакваш обаждането от нас за датата и часа на твоето интервю за виза за САЩ. Това е датата за реалната среща с консула в Посолството.

Веднага щом ти се обадим, ще организираме предварителна среща, която ще разиграе ситуацията на интервю за виза за САЩ, през която ще преминеш и в Посолството.

Препоръчително е да не пропускаш тази възможност, защото така ще добиеш представа какво те очаква и ще се чувстваш по-уверен и спокоен на истинското интервю за виза за САЩ.

КАКВО Е ДОБРЕ ДА НАПРАВИШ В ДЕНЯ НА ИНТЕРВЮТО?

В деня на интервюто за виза за САЩ ти препоръчваме да отидеш в Посолството малко по-рано от уречения час, защото ти предстои проверка.

Това е нормално, всяко дипломатическо учреждение има задължителна проверка, като тази на летището – документи за самоличност, проверка за оръжия и сканиране на багажа.

Препоръчваме ти преди интервюто ти за виза за САЩ да подходиш, както преди самолетен полет – не носи течности, остри предмети и запалителни материали.

Освен документите за самоличност, със себе си трябва да носиш и потвърждението за интервюто за виза за САЩ, което имаш от нас.

Бъди навреме

Носи нужните документи

Бъди спретнат - първото впечатление е важно!

Не носи течности

Не носи остри предмети

Не носи запалителни материали

Преди да преминеш навътре, ще трябва да изключиш телефона си и да го предадеш на охраната. След това ще трябва да влезеш в сградата, където те чакат нашите документи за твоята бъдеща виза за САЩ, и там ще ти бъдат взети пръстови отпечатъци.

Интервютата за виза за САЩ се провеждат на няколко гишета едновременно и затова е важно да слушаш внимателно, за да не пропуснеш името си.

Когато дойде твоят ред, не се притеснявай!

Основната цел на интервюто за виза за САЩ е консулът да оцени нивото на английски език, което владееш, да прецени дали ще можеш да се справиш с работата в страната, дали си сериозен студент и дали възнамеряваш да се върнеш обратно в България след края на твоята Work and Travel програма.

По време на интервюто за виза за САЩ те съветваме да не отговаряш с къси изречения или с по една дума, а да се опиташ да построиш изречение, което да отговаря на въпроса и да показва знанията ти. Не се притеснявай, консулите са наясно, че интервютата за виза за САЩ са доста притеснителни, и именно затова те са любезни и не биха отказали да повторят въпрос, който не си чул или разбрал.

Надяваме се, че в края на твоето интервю за виза за САЩ ще чуеш: „Приятно лято в Америка“ и ще задържат паспорта ти за поставяне на виза.

А след интервюто за виза за САЩ – КАКВО?

Как какво?

Обади се на всички твои близки, както и на нашия екип, за да ни се похвалиш, че си се справил отлично на твоето интервю за виза за САЩ.

От твоите близки очаквай много радост и добри пожелания, а от нас – поздравления и имейл, който да те извести, когато твоята виза за САЩ е в нашия офис.

На всички студенти, които са решили да се впуснат в приключението Work and Travel USA и на които предстои интервю за виза за САЩ, пожелаваме УСПЕХ!

Кандидатстване за виза за САЩ – как ще ти помогне Cool Travel?

Помощ за попълването на документите

Ако нямаш насреща си човек, който познава добре процедурите по кандидатстване за виза за САЩ и знае как се попълват необходимите документи, целият процес може да ти се стори доста тежък и неприятен.

Cool Travel обаче е насреща, за да ти предложи помощ и асистенция. Ние ще попълним твоя формуляр за кандидатстване за виза за САЩ, за да не се притесняваш за този аспект.

В допълнение, ще се погрижим и за правилното попълване на вносната бележка във връзка със заплащането на таксата за интервю за виза за САЩ, така че въпросната бележка да отговаря на изискванията на банката, както и на Американското посолство в София.

Насрочване на интервюто

Още една точка, за която няма да се притесняваш по никакъв начин. Насрочването на интервюто за виза за САЩ е изцяло задача на екипа на Cool Travel.

От теб искаме единствено да ни споделиш датите, които не биха били удобни за теб във връзка с явяването на въпросното интервю за виза за САЩ.

След това ние ще се заемем с всичко останало и ще ти съобщим, когато станат ясни официалните дата и час на твоето интервю за виза за САЩ.

Подготовка за интервюто

Cool Travel ще ти осигури и подготовката, от която се нуждаеш, за да се представиш по най-добрия начин на предстоящото интервю за виза за САЩ.

В това отношение можем да ти предложим предварителна среща, по време на която ще се разиграе конкретната ситуация на интервюто. Ситуация, стандартна за всички интервюта за кандидатстване за виза за САЩ.

Подобна среща несъмнено ще бъде от голяма полза за теб. От една страна тя ще ти помогне да подготвиш по-прецизно отговорите си на евентуалните въпроси, а от друга – да се чувстваш по-спокоен и уверен по време на самото интервю за виза за САЩ.

Последващи дейности

След успешния край на твоето интервю и одобрението ти за виза за САЩ, не е необходимо да правиш нищо повече.

Ние от Cool Travel ще поддържаме контакт с Американското посолство в София и ще следим дали всичко е наред във връзка с процеса по издаване на визата ти за САЩ.

Веднага щом въпросната виза за САЩ бъде получена в офиса ни, ще те уведомим, за да дойдеш и да си я вземеш.

ИСКАШ ДА РАЗБЕРЕШ ПОВЕЧЕ ЗА WAT USA?

Запознайте се повече с програмата Work and Travel USA. Възползвай се от предимствата, които CoolTravel ти дава, и направи първата крачка към твоето незабравимо лято в Америка на студентска бригада!

Свържи се с нас, за да намериш повече информация за въпросите, които имаш.

Виза за сащ

Прочети повече за интервюто за виза и как ние ще те подготвим за него, и повече.

РАБОТНИ ОФЕРТИ

Разгледай стотиците работни оферти, които можеш да работиш през твоето лято.

WAT ALL-INCLUSIVE

Единствено в нашите офисите. Разбери повече какво включва и как да се възползваш.

програмата step-by-step

Разбери какви са стъпките, през които ще преминем, преди твоята бригада в САЩ.

цена на програмата

Разбери какви са таксите по програмата и каква гаранция ти предоставяме за твоето WAT приключение.

ОТЗИВИ ОТ СТУДЕНТИ

Прочетете повече за истории на студенти, които вече са били на бригада в САЩ, и вижте какво мислят.